Bundesliga torsdag: Adam Lönn sjumålsskytt när Stuttgart förlorade

Adam Lönn, TVB Stuttgart. Foto (arkiv): Jens Körner / Bildermacher-sport.de

Det blev en skrällfri upplösning på den första omgången i Bundesliga. Adam Lönn var bäste svensk utan att TVB Stuttgart kunde rubba SC Magdeburg. Rhein-Neckar Löwen reste hem med två poäng från Hannover-Burgdorf med kontroll på premiärmatchen.

Jonathan Edvardsson fick in två bollar i bortamålet och bidrog med tre målgivande passningar. En nyttig debut för niometaren som dock slutade med förlust för Hannover-Burgdorf, RNL hade greppet i paus och släppte aldrig hemmalaget in på livet.

Hannover fick inte heller upp farten till slut, Jannik Kohlbachers 21–25-mål med tio minuter kvar avgjorde i praktiken segerdiskussionen.

Adam Lönn nätade sju gånger och imponerade mest i Stuttgarts poänglösa prestation. Gästerna hängde på Magdeburg i första halvlek men kunde inte stoppa traditionslaget med målsprutan Omar Ingi Magnusson i avslutningen.

Hans Lindberg håller stilen och är inne på sjätte säsongen i Füchse Berlin. Med hans tvåsiffrig utdelning (tio mål) från kanten och strafflinjen kom Berlin till tals med motståndet, HSG Wetzlar var med i matchen fram till slutkvarten.

Svensklaget Bergischer HC hade fyra plusmål på nykomlingen TuS N-Lübbecke vid slutsignalen. Bergischer grundade segern med bra försvar och släppte bara till åtta baklängesmål i andra halvlek.

Bundesliga 9 september
Füchse Berlin–HSG Wetzlar 29–24 (13–14)

Wetzlar: Emil Mellegård 2, Adam Nyfjäll & Olle Forsell Schefvert båda 1.
SC Magdeburg–TVB Stuttgart 33–29 (16–15)
Magdeburg: Daniel Pettersson 2; Stuttgart: Adam Lönn 7.
Hannover-Burgdorf–Rhein-Neckar Löwen 24–28 (11–16)
Hannover: Jonathan Edvardsson 2; RNL: Albin Lagergren 2, Lukas Nilsson 2.
TuS N-Lübbecke–Bergischer HC 20–24 (12–12)
Bergischer: Max Darj & Linus Arnesson båda 1.