Bundesliga: Topplagen öser på

Andreas Palicka, Rhein-Neckar Löwen. Foto: Rhein-Neckar Löwen, https://www.rhein-neckar-loewen.de/.

Rhein-Neckar Löwen, SG Flensburg-Handewitt och THW Kiel. Så ser topp tre i Bundesliga ut efter fem omgångar. Samtliga tre topplag vann klart i helgens omgång.

Det är precis de klubbarna som har tippats i toppen i år och det är precis de klubbarna som brukar ligga där uppe. Starten på säsongen har inte antytt att det kommer att se annorlunda ut i år.

Så här gick det i helgens matcher:

HSG Nordhorn-Lingen – THW Kiel 29–35
Kiel öser på och Niclas Ekberg fortsätter att visa att han är en av världens hetaste spelare just nu (något det svenska landslaget säkerligen jublar högt över nu när han ska göra comeback). Mot Nordhorn blev de åtta mål från högersexan och därmed fortsatt skytteligaledning. Markus Stegefelt gjorde två mål för Nordhorn.

HSG Wetzlar – MT Melsungen 25–33
Första halvlek förstörde hemmalagets chanser att få med sig ett bra resultat från matchen mot Melsungen. Det var i princip enbart Olle Forsell Schefvert som presterade i hemmalaget och därför var ställningen 7–16 i paus. Wetzlar fick fart på offensiven i andra halvlek, men då hade Silvio Heinevetters Melsungen skaffat sig tillräckligt med avstånd för att kunna vinna komfortabelt. Svenskarna då? Emil Mellegård och Forsell Schefvert gjorde fyra mål vardera, och Anton Lindskog samt Philip Henningsson ett vardera.

SG Flensburg-Handewitt – HSC 2000 Coburg 32–22
En gammal klassisk överkörning från ett Flensburg där Benjamin Buric var överjävlig i mål. Dessutom gjorde Hampus Wanne åtta mål och Jim Gottfridsson fyra mål samt åtta assist. Pontus Zetterman gjorde ett mål för Coburg.

SC Magdeburg – TVB Stuttgart 29–30
Omgångens skräll. Adam Lönn fortsätter att visa klass och med nio mål samt tre assist var den store vänsternian matchens spelare. Magdeburg har verkligen inte imponerat så här långt under säsongen, men det är fortfarande en stor prestation av Lönn och Stuttgart att kunna vinna på bortaplan. Lönn bör vara en av spelarna som förbundskapten Glenn Solberg håller ögonen på till kommande landslagstrupper.

HC Erlangen – Rhein-Neckar Löwen 20–26
I första halvlek följdes lagen åt, men i den andra gjorde Löwen ett avgörande ryck och kunde vinna och därmed gå upp i serieledning. Andreas Palicka fortsätter att få dra ett tungt lass i Mikael Appelgrens frånvaro och gör det med den äran. I övrigt var det inga svenska spelare som stack ut nämnvärt i matchen. Hampus Olsson gjorde tre mål, Lukas Nilsson två och Albin Lagergren ett.

TSV GWD Minden – Füchse Berlin 31–26
Berlin har fortsatta problem i ligaspelet och Minden kunde ta en riktigt tung seger. Minden hade ett riktigt bra försvarsspel i matchen och det var där de grundlade segern. För Berlin ser det tyngre ut – huvudstadslaget har långt upp till topp tre.