Förbundet får miljonstöd för projektet parahandboll

Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Svenska Handbollförbundet ska utveckla två spelformer inom handbollen: en rullstolsklass för personer med rörelsenedsättning och en gående klass för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Nu får förbundet stöd till projektet med 7 miljoner kronor från Arvsfonden, det skriver Kammarkollegiet i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt glad för Allmänna Arvsfondens stöd till Svenska Handbollförbundet. Med dessa medel kan vi fortsätta vårt arbete med att utveckla sporten och grenarna inom parahandboll för barn, unga och vuxna med funktionsnedsättningar. Det ger oss också möjligheter att arbeta för att sprida parahandbollen och öka kännedomen om sporten ytterligare, säger Peter Svensson, projektledare parahandboll Svenska Handbollförbundet, i ett pressmeddelande.

Tillsammans med partners i region väst, region syd och region öst/Stockholm ska alltså förbundet utveckla de här två spelformerna. Syftet? Att bredda utbudet av fritidsaktiviteter samt skapa förutsättningar för målgruppen att ingå i handbollsvärlden, såväl som spelare som ledare och funktionär.

– Projektet Parahandboll är ett bra exempel hur man kan inkludera och engagera personer med funktionsnedsättning. Tillsammans med Arvsfonden kan nya idéer växa för ett samhälle där alla kan delta på lika villkor. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för att utveckla metoder och verksamheter, men ibland saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Gunilla Svensson, enhetschef Arvsfonden.