Bundesliga söndag: Rhein-Neckar Löwen kvar på segerspåret

Olle Forsell Schefvert. Foto: Oliver Vogler/Imago/Bildbyrån.

Efter två segrar på fyra dagar har Rhein-Neckar Löwens ligans brantaste formkurva. Füchse Berlin är alltjämt måttstock för lagen som vill uppåt och inkasserade två poäng till i den obrutna raden efter sju omgångar.

Berlin avfärdade nykomlingen ThSV Eisenach med en del krafter i behåll efter en enkelriktad upplösning. Mathias Gidsels frejdiga spel var svårt att stå emot och Hans Lindberg på högerkanten hjälpte Berlin att bestämma tempot i en tydligt danskpräglad match från huvudstadslaget.

Eisenach tog med sig andra halvlek med nära nog oavgjort (17–16). Berlins sju plusmål från första halvlek fanns förstås med i beräkningen när hemmalaget måttade in segern.

Rhein Neckar-Löwen och TVB Stuttgart ställde upp för en uppskjuten match sedan premiärrundan. Adam Lönn inledde målskyttet och bortalaget förmådde hålla jämna steg i en halvlek. När Niclas Kirkeløkkes högerkanon tystnat och Olle Forsell Schefverts oklanderliga straffskytte summerats lät det annorlunda från hemmapubliken. Mikael Appelgren lyfte målvaktsspelet och höll Stuttgart i schack med nio räddningar efter paus, 32–24 till slut.

Lejonlaget gick upp som fyra med ytterligare en hängmatch på de flesta lagen i tabellen. Upp till MT Melsungen och Füchse Berlin med full pott kommer konkurrenterna oavsett inte i nuläget.

Frisch Auf Göppingen avancerade ett par pinnhål och gick blandat om detroniserade SC Leipzig efter 35–33 på bortaplan. Leipzig ledde ännu med åtta minuter kvar, men gick bet med klen utdelning på sluttampen.

Bundesliga 1 oktober
Füchse Berlin–ThSV Eisenach 37-29 (20–13)
Berlin: Jerry Tollbring 2.
SC Leipzig–Frisch Auf Göppingen 33–35 (15–18)
Leipzig: Oskar Sunnefeldt 4; Göppingen: Andreas Flodman 1
Rhein-Neckar Löwen–TVB Stuttgart 32–24 (13–13)
RNL: Olle Forsell Schefvert 6 (6), Gustav Davidsson 1; Stuttgart; Adam Lönn 1.