Drott höll huvudet kallt mot Ystad

Emil Almander. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån.

Frånsett en kort period i slutet av första halvlek gick HK Drott plus på IFK Ystad. Hemmalaget knep två välbehövliga pinnar med nyfunnen form på högerkanten och kapabelt linjespel som främsta vapen.

Drotts fem första minuter och 5–0 gav iallafall lite andrum inför fortsättningen. Emil Almander tog för sig i duellerna inne på linjen med två av de tidiga målen och Axel Björkman på högerflanken fick bollar att arbeta med i helt annan takt än i de första omgångarna.

Duon gick på högtryck när Halmstadlaget säkrade sin andra seger för säsongen. Det var dock nära att Ystad, som blandade och gav å det grövsta hade fått uppleva efterlängtad glädje.

Gästerna stora prestation var att hämta sig från den tunga starten till kvittering, 9–9 i matchminut 22. Av bara farten var IFK uppe och vände med 9–11 på tavlan. Axel Eriksson (åtta mål) samt duon Felix Montebovi och Christoffer Nilsson (sex mål var) gjorde det mesta framåt för Ystad.

Drott återtog kommandot när Almander och Björkman delade på produktionen till 14–11 i paus. Ystad var nära flera gånger men klarade inte att hålla ihop spelet för att skapa kvitteringsläge. Helt till sist fick Jesper Sivertsson sätta punkt med 31–29 och vinnarlaget lyfte till femte plats i tabellen.

Ystad sitter ihop med IFK Karlskrona i botten på grund av en deppig nolla.

HK Drott-IFK Ystad 31–29 (14-11)