Bundesliga planerar premiär i oktober

Niclas Ekberg. Foto: Sascha Klahn, Bildbyrån.

De tyska klubbarna har fått säsongsramar att förhålla sig till igen. En försenad upplaga av Bundesliga 2020/21 drar igång i början av oktober, meddelar ligan på sin officiella hemsida.

I våras avbröts seriespelet i mitten av mars. Knappt sju månader senare, efter noggranna hänsyn till restriktioner och hälsoskäl räknar organisationen bakom Bundesliga och 2. Bundesliga med att spela på nytt.

Planen för närvarande är spel inför publik i 38 omgångar. Utan nedflyttning kommer 20 lag att höra hemma i den absoluta elitserien under nästa säsong.

– Efter noggrant övervägande har vi beslutat att hålla oss till det klassiska säsongsprogrammet. Alla andra varianter skulle inte vara tillräckligt praktiska, ekonomiska eller rättvisa. Hursomhelst I har vi en mycket komplex säsong framför oss, som kommer att kräva mycket flexibilitet på grund täta matchandet. Jag är övertygad om att alla inblandade har tagit höjd för detta, säger ligans VD Frank Bohmann till hemsidan.

Under de mer än tre månader som återstår till seriestarten ser ligaledningen att lagen har tillräckligt med tid på sig till förberedelser som förebygger skador.

Höstens första tävlingsmatch blir Supercupen med THW Kiel och SG Flensburg-Handewitt på planen, få dagar innan ligapremiären. Bundesliga kan pågå till 30 juni 2021.

Länk: Handball-Bundesligan: Saisoneinsteig 2020/21 in der ersten Oktoberwoche vorgesehen