Tidigare världsmästare till tredjeligan i Frankrike

Fernanda Da Silva. Foto (arkiv): Petter Arvidson/Bildbyrån.

Cote Basque, en ny sammanslagning av föreningar längs Biscayabukten i Frankrike, har något spännande på gång. I det minsta ligger klubben bakom en spektakulär värvning. Fernanda Da Silva, världsmästare med Brasilien 2013 syns i klubbens färger till hösten, skriver Handnews.

Ett spelarnamn lär sticka ut mer än andra i laguppställningarna i tredjeligan, N1. Fernanda Da Silva, 30, på vänsterflanken för Cote Basque är helt klar för comeback och för att föra laget fram med sin erfarenhet.

Ett axplock ur karriären börjar självklart med VM-guldet för sju år sedan där Da Silva bland annat pytsade in fyra mål i finalen. Spel i Niederösterreich och CSM Bukarest (2014-16) skäms inte för sig.

Kantspelaren tog sig sedan vidare till SG BBM Bietigheim och syntes senast i spanska Bera Bera 2018, fram till avbrottet av personliga skäl.

Cote Basque bildades när Aviron Bayonnais och Anglet-Biarritz slog ihop sina satsningar förra året. Målet med säsongen är att etablera sig i N1, avancemang till D2 är planen på tre-fyra års sikt.

Länk: UNE CHAMPIONNE DU MONDE BRÉSILIENNE ARRIVE EN N1