Bundesliga onsdag: Flensburg vägrar ge upp tätkampen

Jim Gottfridsson. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

SG Flensburg-Handewitt och HBW Balingen-Weilstetten tog viktiga poäng i onsdagsmatcherna. Flensburg måttade in segern mot SC Magdeburg och kämpar på mot Kiel i toppen. Balingen skaffade sig marginal i streckstriden med en inspirerad tvåa hemma mot Rhein-Neckar Löwen.

De bästa tyska lagen har sex ligaomgångar kvar innan säsongen går i mål. Förmodligen räcker dramatiken mellan Kiel och Flensburg juni ut med få poängtapp och lösta uppgifter.

Flensburg var delvis i brygga hemma mot Magdeburg, 14-18 i början av andra halvlek när Michael Damgaard dundrade som värst från vänsternio.

Sedan slog Kiel tillbaka med svensk-norsk prägel på de fem närmaste målen. Jim Gottfridsson nådde totalt sju fullträffar och höll igång skyttet in i slutminuterna när Flensburg gjorde få misstag i ledning.

Jämnheten och självförtroendet i lagbygget är en del av skillnaden mellan tätduon och lagen som jagar för att sluta trea. Magdeburg behövde inte be om ursäkt för nederlaget och behöll trots allt pallplatsen när Rhein-Neckar Löwen nollade på nytt.

Jerry Tollbring enorma form till den senaste tiden hjälpte helt enkelt inte, lika lite som tre bollar mer för bortalaget i paus. Balingen behövde vinsten desto mer och ägde matchen sista 20 med tre poängs marginal ovanför strecket som belöning.

Tollbring har ändå utnyttjat chansen att visa sina kvaliteter utan slutspurten i Bundesliga och gör sin bästa säsong i Tyskland med 98 mål för närvarande.

Simon Jeppsson slog till med sex mål och skickade därmed jumbon HSC Coburg mot ännu en förlust. Erlangen ligger tvåa och har redan ett bättre vårfacit än under den inledande halvan av ligaspelet.

Bundesliga 2 juni
HBW Balingen-Weilstetten–Rhein-Neckar Löwen 32–30 (12–15)
RNL: Jerry Tollbring 9 (1), Lukas Nilsson 5, Albin Lagergren 2.
Bergischer HC–Frisch Auf Göppingen 29–28 (15–12)
Bergischer: Max Darj 3, Linus Arnesson 1.
HC Erlangen–HSC Coburg 33–28 (14–13)
Erlangen: Simon Jeppsson 6 (1); Coburg: Pontus Zetterman 4, Tobias Warvne 4.
SG Flensburg-Handewitt–SC Magdeburg 33–30 (13–16)
Flensburg: Jim Gottfridsson 7 (2); Magdeburg: Daniel Pettersson 4.
SC Leipzig–GWD Minden 24–21 (12-10)
TVB Stuttgart–Füchse Berlin 25–28 (10–15)
Stuttgart: Adam Lönn 4.