Ålborg en seger från guldet

Lukas Sandell. Foto: Aalborg Håndbold

Lukas Sandell nätade tio gånger och Mikael Aggefors stoppade motståndarflödet i en målrik tillställning. Allt i allt är det fördel Ålborg efter 37–34 i finalstarten mot Bjerringbro-Silkeborg.

William Bogojevic inledde målskyttet och BSH var också i spets i en tredjedel av matchen. Ålborg kom tillbaka med allt mer slipat samarbete och säkrare avslut. Efter 17 lika i paus svängde kampen långsamt över till hemmaledning.

Tre mål av Lukas Sandell var inte ens hälften av hans kapacitet för kvällen. Blandningen av rejäla distansskott, genombrott och andrafaskontringar landade däremot på tio mål och matchvinnarstämpel i Ålborgs urladdning.

Mikael Aggefors fick släppa en hel del av BSH:s ansträngningar förbi sig. Räddningsprocent 34 trots samma antal baklängesmål indikerar en insats där målvakten behöll inspirationen och energin över 60 fartfyllda minuter.

Till slut stod Ålborg med 1–0 i matcher. Först till tre poäng gäller i det danska slutspelet, därmed räcker det med oavgjort i final två för att det verkliga vinnarjublet ska bryta ut på norra Jylland.

GOG vann den första bronsfajten mot TTH Holstebro med fem bollar. Emil Jakobsen (åtta mål) bidrog med högt tempo från kanten och Oscar Bergendahl tog för sig med fem lyckade linjelägen till 33–28.

Final
Ålborg HB–Bjerringbro/Silkeborg 37-34 (17–17)

Ålborg: Lukas Sandell 10, Felix Claar 4; BSH: William Bogojevic 5.
Match om tredje pris
GOG–TTH Holstebro 33–28 (17–16)

GOG: Oscar Bergendahl 5.