Bundesliga: Kiel förbi Flensburg – med tre matcher kvar

Hampus Wanne och Jim Gottfridsson, SG Flensburg-Handewitt. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

Det hettar till ordentligt under Bundesligas slutspurt. Med tre omgångar kvar har nu Kiel gått förbi Flensburg i toppen. Detta efter gårdagens resultat.

Inför omgång 35 ledde Flensburg-Handewitt Bundesliga med ett poäng. Men gårdagens förlust med 33–29 hemma mot Füchse Berlin kan i slutändan stå sig mycket dyrt. Trots sex mål från Jim Gottfridsson och sju från Hampus Wanne kunde inte Flensburg få stopp på danske Hans Lindberg som sköt segern till bortalaget med sina elva mål.

Det öppnade upp för THW Kiel som såg till att göra historian kort med Frisch Auf Göppingen. 31–23 på tavlan innebär serieledning med blotta tre omgångar kvar. I Kiel gjorde dessutom Oskar Sunnefeldt ett av målen.

I kampen om europaplatserna kan nu Magdeburg, Rhein-Neckar Löwen och Füchse Berlin räkna in spel i European League kommande säsong. Fajten om den sista platsen står främst mellan Leipzig, Lemgo och Melsungen.

Både Leipzig och Lemgo är i bra form och har bara en poäng emellan sig, till fördel för Leipzig. Lemgo vann igår med 35–31 borta mot Erlangen och Jonathan Carlsbogård stod där för hela nio mål. I Erlangen var dock Simon Jeppsson ännu bättre med sina tio.

Melsungen å sin sida har tappat europaplatsen efter två raka förluster – och har nu två poäng upp inför de avslutande tre omgångarna.

I bottenstriden tampas främst tre lag om att undvika den sista nedflyttningsplatsen. Ludwigshafen, som innehar den just nu, har 24 poäng medan Minden har 25 och Balingen-Weilstetten har 27.