Bundesliga: Jeppsson, Wanne och Gottfridsson i årets lag

Simon Jeppsson blev uttagen i årets lag i tyska ligan. Foto: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN.

Tre svenskar finns med när Bundesliga sammanfattas och årets lag tas ut. Simon Jeppsson, som inte har lyckats ta en plats i landslaget, finns med som vänsternia. Ligafyran Flensburg-Handewitt har hela fyra spelare med, bland dem Hampus Wanne och Jim Gottfridsson.

Simon Jeppsson har inte fått plats i förbundskapten Glenn Solbergs landslagstrupper men i HC Erlangen, som slutade 12:a i Bundesliga, har han gjort succé. Med sina 176 mål (22 straffar) på 33 matcher slutade han 8:a i skytteligan. Han stod dessutom för 137 assist (tvåa i assistligan) under säsongen och nu finns han med när årets lag i den tyska ligan har offentliggjorts.

Flensburg-Handewitt – som har varit skadedrabbade under säsongen och slutade på en fjärdeplats – har hela fyra spelare med i laget. Förutom Hampus Wanne och Jim Gottfridsson hittar vi Johannes Golla och målvakten Kevin Møller. Årets lag i Tyskland baseras på statistiskt underlag till skillnad från i exempelvis Danmark, där det är spelarna som röstar.

Hampus Wanne gjorde 158 mål (73 straffmål och plats 13 i skytteligan) och 7 assist på 27 matcher. Jim Gottfridsson stod för 115 mål och 149 assist (etta i assistligan) på 32 matcher. Den svensk som gjorde flest mål, Niclas Ekberg med 189 mål (femma i skytteligan), fick dock se sig besegrad på sin position av Füchse Belins skytteligavinnare och veteran Hans Lindberg.

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av LIQUI MOLY HBL (@liquimoly_hbl)