RYKTE: Inget Champions League för Vardar – tränaren lämnar

Får Vardar Skopjes fans jubla i Champions League nästa år? Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Det mesta tyder på att de nordmakedonska mästarna RK Vardar 1961 stängs av från Champions League av ekonomiska skäl. Enligt 24rakomet kommer klubbens tränare David Davis lämna klubben om så blir fallet. Ett officiellt beslut väntas komma i slutet av veckan.

Redan inför den gångna säsongen ifrågasattes RK Vardar 1961:s ekonomiska förutsättningar och EHF krävde att klubben skulle betala en miljon euro i pant för att få medverka i Champions League. EHF backade till slut utan att den ekonomiska situationen löstes, men inför den kommande säsongen hotas klubben att stängas av från turneringen, vilket bland andra twitter-oraklet Rasmus Boysen uppmärksammar, med hänvisning till Balkan-handboll.com.

Enligt den nordmakedonska nyhetssajten 24rakomet skulle ett sådant beslut medföra att Vardars tränare David Davis lämnar klubben. Det är också oklart vad det skulle innebära för spelare som Gilberto Duerte, Pavel Andreev och Nejce Cechte, vilka skrivit kontrakt inför den kommande säsongen.

Ett officiellt beslut om Vardars medverkan i Champions League väntas komma i slutet av veckan och frågan är om de i så fall skulle ersättas av den inhemska ligatvåan Pelister eller om det möjligen blir 7 wildcards, vilket skulle kunna öka Ystads chanser att få en plats.

RK Vardar 1961 tog sig till åttondelsfinal i årets upplaga av Champions League och blev utslagna av Veszprém, som senare slutade fyra i turneringen.