Bundesliga: Ikväll kan striden om guldet avgöras

Så här såg det ut förra säsongen när Flensburg säkrade guldet. Foto: nordlyset-fotografie.com

Ikväll spelas den näst sista omgången i Bundesliga. Mest intressant är så klart guldstriden där Flensburg-Handewitt kan säkra klubbens andra raka guld.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Igår besegrade Hannover-Burgdorf ett Leipzig som inte har något att spela för – ikväll spelar övriga 16 lag i den näst sista omgången i årets Bundesliga. Och visst är det intressant på många håll och kanter.

Vi börjar ändå med det som är mest intressant:

18:30: SG Flensburg-Handewitt – Füchse Berlin, sänds på TV3 Sport & Viaplay
18:30: TBV Lemgo – THW Kiel

Inför kvällens omgång leder Flensburg ligan två poäng före Kiel. Med andra ord kan Flensburg säkra ligatiteln ikväll om laget tar fler poäng än sin antagonist. Men Flensburg står inför en tuff utmaning mot ett Berlin som imponerade stort (framförallt i första halvlek) senast mot RNL. Kiel har dessutom sett riktigt vasst ut på sistone och möter ett Lemgo som inte har något att spela för utöver äran. Berlin å andra sidan spelar för att behålla femteplatsen som innebär spel i Europa nästa säsong.

I bottenstriden handlar det om tre lag: Ludwigshafen har det tuffaste läget och måste förmodligen vinna båda matcherna de har kvar. Mellan Bietigheim och Gummersbach skiljer endast målskillnad om vilket lag som är ovanför och nedanförstrecket (just nu är det Gummersbach som klarar sig kvar).

18:30: Gummersbach – Göppingen
18:30: Magdeburg – Bietigheim
20:30: RNL – Ludwigshafen, sänds på Viaplay & Viafree

Störst chans till poäng har förmodligen Gummersbach och därmed kan bottenstriden vara avgjord ikväll.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here