Bundesliga: Fortfarande tajt i titelstriden

Hampus Wanne och Jim Gottfridsson, SG Flensburg-Handewitt. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

Varken SG Flensburg-Handewitt eller THW Kiel vägrar att ge sig i den tyska titelstriden. Efter gårdagens segrar är det fortfarande en poäng som skiljer ettan Flensburg och tvåan Kiel.

14 matcher återstår för både Flensburg och Kiel, så det är mycket kvar med andra ord. Lagen har följts åt hela säsongen och fortsätter att göra så. Räkna med att det blir en rejäl holmgång hela vägen in i mål.

Så här gick det i gårdagens matcher:

HBW Balingen – THW Kiel 22–33
Niclas Ekberg var stekhet, har vi hört den förut? Högersexan gjorde sju mål (varav sex kom på straff) och var sådär läskigt effektiv som han brukar vara. Balingen hade inte mycket att sätta emot och Kiel vägrar att ge sig i titelstriden.

SG Flensburg-Handewitt – Bergischer HC 29–22
Det här var verkligen de svenska spelarnas match. Hampus Wanne var i vanlig ordning vass från sin kant och stod för åtta mål. I mitten styrde Jim Gottfridsson med sex mål och sex assist. Bergischer gjorde vad de kunde och Max Darj bidrog med fyra mål på fyra skott, dessutom stod Linus Arnesson för fem mål och två assist.

SC Magdeburg – MT Melsungen 31–27
Göppingen – HSG Nordhorn 26–26