Svensk briljans när Aalborg körde över Skjern

Mikael Aggefors. Foto: Aalborg Håndbold

Det går knappt en dag utan att det skrivs om Aalborg Håndbold. Gäller det inte supervärvningar eller succé i Champions League är det, som den här gången, storsegrar i ligan. I det danska slutspelet körde Aalborg över stackars Skjern och det var svensk briljans som låg bakom segern.

Spelare som Jesper Nielsen, Martin Larsen och Kristian Björnsen har redan skrivit på för nästa säsong och året efter det ansluter självaste Mikkel Hansen. I dagarna avslöjade dessutom TV2 Sport att Aron Palmarsson är på ingång. Om det stör de nuvarande Aalborg-spelarna? Inte direkt.

Laget går fram som en ångvält i såväl Champions League som i den danska ligan, något Skjern fick erfara i söndagens match. Aalborg vann med 41–32 och har ett kanonläge att nå semifinal.

Flera svenska spelare imponerade i matchen. Mikael Aggefors landade på 39 i räddningsprocent och var naturligtvis en av matchvinnarna. I offensiven gjorde Felix Claar fyra mål på fyra skott samt fem assist och till höger om honom stod Lukas Sandell fyra mål och fyra assist.

Jesper Konradsson och hans Skjern gjorde vad de kunde och Konradsson själv imponerade i matchen, men det räckte inte mot ett brutalt starkt Aalborg som i och med segern nästan hängde av Skjern i kampen om semifinal.