Bråk mellan paret Heinevetter och Füchse Berlins VD

Silvio Heinevetter i VM 2019. Foto: Thunman / BILDBYRÅN

Füchse Berlins målvaktsprofil Silvio Heinevetter kommer att ersätta Johan Sjöstrand i Melsungen sommaren 2020, då både tysken och svenskens kontrakt går ut. Men övergången är inte helt konfliktfri, enligt tyska Sportbuzzer. Det har nämligen blossat upp till ordkrig mellan Heinevetter och hans fru mot Berlins VD och tyska handbollsförbundets vice president Bob Hanning.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Sedan 2009 har Silvio Heinevetter vaktat kassen i Berlin – där han har vunnit tyska cupen 2014 och EHF Cupen 2016 och 2018. Men 2020 tar sagan mellan Silvio och rävarna slut. Då ska 34-åringen ersätta Johan Sjöstrand hos konkurrenten MT Melsungen. Men det är oklart varför det blev en övergång överhuvudtaget.

Det är här som ordkriget kommer in.

När övergången blev offentlig fick Füchse Berlins VD, och överlag tysk handbolls karismatiska starke man, Bob Hanning en fråga om övergången. ”Han är vårt ansikte utåt”, sa Hanning då om målvakten, enligt tyska Sportbuzzer. ”Men det är okej att lämna, vi har honom att tacka för mycket”, fortsatte Hanning.

Uttalandet verkar ha fått både Silvio Heinevetter och hans fru, skådespelaren Simone Thomalla, att tända till på alla skärmar. Målvakten själv menar att han i flera veckor varit drivande i frågan om att förlänga sitt kontrakt med rävarna från Berlin men att klubben, och Hanning, meddelat att de inte skulle komma med något kontraktsförslag.

Så nu har ordkriget flyttats ut på sociala medier där Simone Thomalla har publicerat en bild på en man med räv-emoji över och texten ”Lögnen har korta ben” – vilket räknas som en sving mot 168 cm långe Bob Hanning.

Hanning har enligt Sportbuzzer svarat på bilden med följande: ”Jag kommenterar inte posts från spelarfruar, speciellt inte på den här nivån, för jag vet inte vad jag ska göra med det.”

Frågan är hur god stämning det blir i omklädningsrummet resten av säsongen, och hela nästa, om konflikten mellan stjärnan och VD:n fortsätter.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here