Massa svenskmål när Nyköping skapar slutspelsdrama i Danmark

Anna Lagerquist. Foto (arkiv): PL-photo.dk

Nyköbing var tvingade att vinna matchen mot Köpenhamn i Köpenhamn för att kunna nå semifinal i HTH Ligaen. Och de gjorde dom. Anna Lagerquist var i stor målform när gästerna vann med 34-29 (18-15).

Åtta lag uppdelat på två grupper gör upp om fyra semifinalplatser i danska högstaligan. Inför gårdagens match hade grupptvåan Köpenhamn chansen att beställa hem den semifinalbiljetten om laget hade vunnit mot grupptrean Nyköbing.

Efter 20 spelade minuter verkade det också som att det skulle bli svenskarna i Köpenhamn som skulle få den där biljetten. Då hade hemmalaget vänt ett tidigt underläge till ledning med 12-9. Men Nyköbing skulle komma tillbaka in i halvleken – och när den väl var över ledde gästerna med 18-15.

Köpenhamn kom sen aldrig närmre än till två måls underläge – trots lagbästa sex mål vardera av Hanna Blomstrand och Jenny Alm, och ett av Linn Blohm. Men Nyköbing höll undan och vann måstematchen med 34-29 – där Anna Lagerquist satte åtta baljor, Emelie Westberg fyra och Angelica Wallén en.

Vinsten innebär att Nyköbing endast är en poäng bakom Köpenhamn med en match kvar att spela.

Nyköbing möter gruppjumbon Holstebro hemma i den sista matchen medan Köpenhamn måste tampas med starka Odense borta. Men, Odense möter Holstebro ikväll och blir klara gruppettor om laget vinner matchen. Så det blir en oviss och spännande omgång som väntar i Danmark.