Bomb på gång? Max Darj ryktas till Flensburg-Handewitt

Max Darj. Foto: Angela Grewe, @angieee11

En riktig bomb såhär i silly season kan vara på gång då Flensburg-Handewitt ryktas vara intresserade av den svenske landslagsspelaren Max Darj.

ANNONS

Det rör på sig i transferkarusellen och klubbarna i handbollsvärlden förbereder sig redan inför nästa säsong. Kontrakt omförhandlas, spelare tillåts hitta nya klubbar och övergångar säkras. Flensburg-Handewitt är inget undantag.

Obekräftade uppgifter till Handbollskanalen menar nu att den tyska toppklubben är intresserade av landslagsspelaren och försvarspjäsen Max Darj. Tanken är att bohuslänningen ska ersätta Tobias Karlsson som lägger skorna på hyllan och istället går in i tränarstaben som assisterande tränare bakom Maik Machulla. Inte helt orimligt då Flensburg-Handewitt samlar på svenska, danska och norska landslagsspelare.

Darj spelar för närvarande i Bergischer HC i den tyska andraligan. Laget toppar serien och det mesta pekar på att de avancerar upp men Darj ska alltså kunna få en riktig utväxling på karriären. När han ritade på för Bergischer skrevs ett kontrakt till 2019 men det skulle kunna vara exempelvis 1+1 år.

Max Darj är född 1991 och fostrad i fina Stenungsunds HK. Han spelade i klubben upp i junioråldern då han skiftade till Alingsås HK tillsammans med lagkompisen Marcus Dahlin. Det blev totalt 8 säsonger i Alingsås där slitvargen Darj vann publikens hjärtan och bland annat spelade hem ett SM-guld 2014.

Sommaren 2017 gick flyttlasset till Tyskland och spel i Bergischer HC.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here