Bekräftat: Slutspelet i Bundesliga Frauen inställt

Foto: Carl Sandin, Bildbyrån.

HBF, Handball Bundesliga Frauen, har inte gett något slutgiltigt besked gällande slutspel, finalspel och huruvida det kommer att genomföras eller inte – förens igår. Via HBF:s hemsida meddelas nu att mästerskapsrundan kommer att ställas in med anledning av den förvärrade situationen gällande Coronaviruset. 

Under onsdagskvällen publicerade HBF ett pressmeddelande på sin hemsida där de klargjorde att finalspelet i kvinnornas 1:a och 2:a Bundesliga officiellt ställs in. De meddelar dessutom att Final4, på grund av restriktioner från myndigheterna, inte kommer att kunna äga rum 23-24 maj som planerat, men att planeringen av ett senare datum pågår i nuläget.

– HBF fokuserar på befolkningens hälsa, spelarna och alla andra som är involverade i spelet. På grund av den aktuella utvecklingen och de politiska beslut som rör Corona-viruset och ansvaret gentemot våra medlemsklubbar, tvingas HBF-styrelsen att avbryta den aktuella Bundesliga-säsongen 2019/20, skriver HBF på sin hemsida

I pressmeddelandet meddelar HBF dessutom att några nedflyttningar från 1:a och 2:a Bundesliga inte kommer att ske efter säsongen, samt att beslut gällande internationella startplatser kommer att presenteras längre fram.

Länk: Corona-Virus: BHF Bundesliga-Saison 2019/20 abgebrochen, OLYMP Final4 nicht im Mai

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here