U20-landslaget EM-genrepar i Karlstad

Valter Chrintz. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån.

I början av juli beger sig U20-landslaget till årets höjdpunkt, EM i Italien och Österrike. Genrepet några veckor tidigare äger rum på hemmaplan när SOC kommer till Karlstad.

Värmlands Folkblad konstaterar att landslagshandbollen återvänder till landskapet – 27 år efter gruppspelet i VM. Den här gången kan publiken  Sundsta Sporthall räkna med att få se en hel del lovande lirare, som Valter Chrintz, Ludvig Hallbäck och William Andersson Moberg i blågult.

– Det känns jättekul att vi, tillsammans med Skåre, kan arrangera dessa landskamper. Utan att skryta så är vi ganska bra på arrangemang i den här föreningen och det skiljer sig inte jättemycket från ett lokalt arrangemang i allsvenskan eller SHE, förutom att det nu blir fler folk inblandade, säger Helltons ordförande Sören Borgström till VF.

Norge och Danmark är följdriktigt klara för Scandinavian Open Championship 10–14 juni. Svenska Handbollförbundet letar för närvarande efter en fjärde deltagare till fyrnationsturneringen.

– Fram tills nu hade vi Egypten som alternativ, men dessvärre har de tackat nej. Ser man utanför Europa så är Egypten det bästa laget och hade varit en perfekt värdemätare för oss och de andra lagen. Nu lutar allt åt att det blir ett europeiskt lag i stället, säger landslagschefen Lasse Tjernberg till VF.

Länk: Karlstad får arrangera högklassig landslagsturnering