Asli Iskit klar för Thüringer HC

Asli Iskit-Caliskan, här i Kristianstad HK. Foto (arkiv): Line Skaugrud Landevik, Bildbyrån

Asli Iskit lämnar sin turkiska klubb och har nu presenterats av tyska storklubben Thüringer HC. Kanske ersätter turkiskan Mikaela Mässing, som enligt uppgifter till Handbollskanalen lämnar för Baia Mare.

Asli Iskit är för den svenska publiken förmodligen mest känd för sin tid i Kristianstad HK där hon var en av stjärnorna under klubbens bästa period, 2016–2018. Efter det blev det en flytt hem till Turkiet och spel i Kastamonu Belediyesi GSK, men nu är alltså vänsternian klar för Thüringer HC.

– Jag är mycket glad över hennes beslut att flytta till Thüringer och ta nästa steg i sin karriär. Om du gör tio mål mot Siofok har du något extra och mot oss gjorde hon åtta mål. Hon är väldigt allround, men vi ser henne som vänsternia i första hand och som ett komplement till Beate Scheffknecht, säger Thüringers tränare Herbert Müller till hemsidan.

Med tanke på de orden verkar det onekligen vara så att Mikaela Mässing inte kommer att representera Thüringer nästa säsong. Redan i början av april nåddes Handbollskanalen av uppgifter som placerade Mässing i rumänska Baia Mare, men där är inget officiellt än.

Oavsett verkar alltså Thüringer-tränaren tydlig med vilka två spelare som ska konkurrera på vänsternio den kommande säsongen. Asli Iskit säger så här om flytten:

– Jag är glad över att vara en del av Thüringer och ser det som en milstolpe i karriären. Nu har jag chansen att spela i en klubb i en av världens starkaste ligor.

LÄNK: NEUZUGANG KOMMT AUS DER TÜRKEI