Officiellt: Vori ny tränare i Zagreb

Igor Vori. Foto: Zagreb

I söndags rapporterade Handbollskanalen om ryktet som placerade Igor Vori som ny huvudtränare för Zagreb. Nu bekräftar den kroatiska storklubben övergången.

– Jag är väldigt glad och stolt över att komma tillbaka till min klubb, för Zagreb har gett mig så mycket i min karriär. Vad jag har lärt mig under min långa karriär hoppas jag kunna lära vidare till spelarna i klubben, säger Vori till hemsidan.

Enligt uppgifter ska tränarjobbet att ha stått mellan Vori och Ivica Obrvan – en tränare som redan varit i klubben (2010–12) och dessutom vunnit tre kroatiska mästerskap. Zagreb valde till slut den oprövade Vori, som dock är en klubblegendar och en oerhört omtyckt person i klubben.

– Jag tror vissa är förvånade över mitt beslut att bli tränare, men när klubben ringde och fick höra mina idéer och visioner gillade de verkligen vad jag hade att säga. Jag vill betona att jag är hedrad över att få chansen och dessutom ivrig efter ny utmaningar, säger Vori till hemsidan.

Tränarjobbet blir alltså 40-åringens första, tidigare var han chef för de kroatiska landslagen. Spelarkarriären var både lång och framgångsrik med OS-guld, VM-guld och Champions League-titel på meritlistan.

LÄNK: Predstavljan Igor Vori – novi trener PPD Zagreba!