Adam Nyfjäll väljer Wetzlar till 2025

Adam Nyfjäll. Foto: foto2press/Imago/Bildbyrån.

Adam Nyfjäll har hittat rätt i HSG Wetzlar. Mittsexans kvaliteter över hela planen kommer nu att gör nytta för klubben fram till 2025, med andra ord är kontraktet förlängt med två säsonger.

Nyfjäll tog över Anton Lindskogs roll i Wetzlar när han blev Bundesligaspelare förra hösten. Lysekils HK, Redbergslids IK och erfarenhetsrika år i norska och en dansk klubb var med och utvecklade Nyfjäll mot världens tuffaste liga.

I IFK Kristianstad tog 29-åringen ännu mer ansvar under tre säsonger. Fortsättning följde rätt raskt i Wetzlar. Nyfjäll hör hemma centralt i försvaret och kan nå 100 mål med en fin avslutning på 2021/22.

– Adam är en erfaren lagspelare som brinner för sitt lag på och utanför planen. Han har anpassat sig extremt snabbt till laget och i Tyskland. Som linjespelare kan han användas flexibelt, han skapar luckor och är en snabb kontringsspelare, säger Wetzlars tränare Ben Matschke till klubbens hemsida.

Med framtiden säkrad i högklassig omgivning kan Nyfjäll mycket väl ta kurs mot A-landslaget.

– Jag ser verkligen fram emot att stanna i Wetzlar, med dessa fantastiska fans, de närmaste åren. Stämningen är riktigt bra vid varje hemmamatch. Jag och min flickvän känner oss hemma här, jag är övertygad om att vi är på rätt väg och att vi kommer att uppleva många fler, fina grönvita stunder tillsammans, säger han till klubbens hemsida.

Länk: Adam Nyfjäll verlängert vorzeitig bis 2025!