Linn Blohm bland all star-lirarna i Champions League

Linn Blohm. Foto: Győri Audi ETO KC

Med utgångspunkt i All star-laget är Györ favorit att återta titeln under helgen. Champions Leagues främsta spelare under 2021/22 är korade i stor stil hos eurohandball.com – Linn Blohm står ut för svensk del med sitt kapabla linjespel.

De fyras gäng, förutom den ungerska giganten Team Esbjerg, Metz HB och Vipers Kristiansand, gör upp om guldet i Budapest. Att döma av de individuella spelarpriserna har Györ rustat bäst, fem av tio stjärnor bär en gröna tröjan.

Blohm är sitt Champions League med sitt klubblag för elfte året i rad. Äntligen för mittsexans del matchar laget hon spelar för också 30-åringens kapacitet.

Hon delar på all star-glansen i Budapest med målvakten Laura Glauser, spelfördelaren Stine Oftedal och tränaren Ambros Martin. Försvarsklippan Kari Brattset Dale har ledigt i väntan på att bli mamma om några månader.

Sanna Solberg på vänsterkanten för Team Esbjerg och Nora Mørk i de sista matcherna för stunden med Vipers Kristiansand är de övriga med utmärkelser som agerar i helgen.

CSM Bukarests Cristina Neagu (v9), Angela Malestein (h6) i Ferencvaros och Brest Bretagne-löftet Pauletta Foppa har också slagit sig in efter strålande säsonger

All star-laget, Champions League 2021/22
Källa: EHF
Målvakt: Laura Glauser (Györi Audi ETO KC)
Vänstersex: Sanna Solberg-Isaksen (Team Esbjerg)
Vänsternio: Cristina Neagu (CSM Bukarest)
Mittnio: Stine Oftedal (Györi Audi ETO KC)
Högernio: Nora Mørk (Vipers Kristiansand)
Högersex: Angela Malestein (Ferencvaros)
Mittsex: Linn Blohm (Györi Audi ETO KC)
Försvarare: Kari Brattset Dale (Györi Audi ETO KC)
Ung spelare: Pauletta Foppa (Brest Bretagne Handball)
Tränare: Ambros Martin (Györi Audi ETO KC)

Länk: GYÖR QUINTET HEADLINE EHF CHAMPIONS LEAGUE ALL-STAR TEAM