Sverigecupen: Bohuslän/Dals Flickor

Handbollsförbundet Väst

Idag förflyttar vi oss till handbollsförbundet Väst och Bohuslän/Dal som finns i grupp 4 tillsammans med Stockholm Röd och Dalarna.

Namn: Eric Feiff och Jannike Hallonqvist

Ålder: Ung och yngre…

Lag: Bohuslän/Dal

Roll: Distriktlagsledare Bohuslän/Dal Flickor

Ledarstaben består av: Eric Feiff och Jannike Hallonqvist

Några frågor:

Totalt sett, hur många spelare har deltagit i uttagningarna från hur många föreningar?

Vi har haft med ett trettiotal spelare från sex stycken olika föreningar.

Hur har förberedelserna sett ut från första lägret till den slutgiltiga laguttagningen?

Vi startade upp verksamheten i september 2014 med en första träningsdag för ca 30 spelare som var föranmälda av sina respektive klubbar. Fram till nu har vi, med undantag av sommaruppehållet, träffats ca 1 gång/månad med två träningspass per gång – uteslutande då på antingen lördagar eller söndagar.

Varför har ni valt den typen av förberedelser?

Det geografiska avståndet har gjort att helgdagar är att föredra för våra träningstillfällen. Vi har försökt lägga våra tillfällen så att det inte krockar med alltför många seriematcher och att vi därmed kan utnyttja dagen på bästa sätt. En stor fördel med att lägga de få tillfällena man har på en helgdag är möjligheten att få två pass istället för ett och dessutom kunna få en social viktig del med gemensamma luncher mellan passen.

Hur har uppladdningen sett ut under den senaste tiden inför turneringen?

Vi har lagt in våra sista träningstillfällen med lite tätare intervall och dessutom spelat den årliga endagarsturneringen mot Värmland, Göteborg och Halland i Kungsbacka en månad innan SverigeCupen. En mycket givande träningsturnering där man får bra svar på vart man står och vad man behöver finputsa på de sista träningstillfällena inför SvC.

Varför har ni valt den uppladdningen?

Vi vill öka fokusen på SvC ju närmare den vi kommer och att intensifiera träningstillfällena och synliggöra målbilden är en del av det. Träningscupen i Kungsbacka spelas årligen mellan de närliggande distrikten och är väldigt nyttig, både för spelare och oss ledare.

Vilken målsättning har ditt lag i årets upplaga av Sverigecupen?

På individnivå vill vi ge alla chansen att få visa upp sig och ta del av den häftiga inramning och miljö som Sverige Cupen innebär. Vi ledare, hoppas kunna göra vårt bästa för att maximera upplevelsen av Sverige Cupen som helhet för våra spelare och att alla känner att de har presterat bra handbollsmässigt är givetvis en stor del av det. Vi har inte satt upp någon målsättning för lagets del, förhoppningsvis skall vi i alla fall kunna vara en obehaglig överraskning för många av de mer etablerade distrikten…

Varför har ni valt att ta ut de spelare som är uttagna?

För det första så är det de som visat bäst kvalité, att det har kommit längst i sin handbollsutveckling. Men det är även de spelare som visat en tydlig ambition, både i sina klubblag och i vår verksamhet. Slutligen så är det så att Handbollsförbundet Väst har som mål att ha med så många som möjligt till Riks 1 och det skall också återspegla sig i vår laguttagning, vilka vi tror är mest lämpade utifrån det startmaterial vi har när verksamheten drar igång. Vi är mycket nöjda med vår trupp och det skall bli spännande att se vad de kan visa upp i Nyköping.

Vilka spetsegenskaper besitter ditt lag? Individuella som lagmässiga?

Vi spelar ett försvarsspel som vid första anblick kan uppfattas som aningen ostrukturerat, men där det finns en hel del tanke bakom vad vi vill göra och hur vi vill göra det. Får vi till det på rätt sätt så kommer det vara ett av våra bästa vapen. Ett destruktivt försvar som förhoppningsvis skall sätta motståndaren i snabba och svåra beslutssituationer. Framåt har vi en bra blandning av skytte och halvdistans/genombrottsspelare på nio meter.

Vilka spelare i ditt lag ska publiken hålla koll på under Sverigecupen?

Vi har några spelare som man kan hålla ett extra öga på men som helhet är det en ganska homogen trupp. Tror nog man från läktarhåll ganska lätt kan ”hitta sin egen favorit” i vår trupp.

Hur har ledarstaben funderat på rollfördelning i laget?

Tjejerna fick gemensamt utse en lagkapten och valet föll nästan enhetligt på Maja Axelsson – ett i mitt tycke mycket bra roll. Hon är väldigt ansvarstagande, framförallt innan och efter match och mogen i sitt sätt att vara och spela handboll. Extra roligt att hon blev utsedd av spelarna då hon är ensam i truppen från sin klubb (Strömstads HK). Det visar på att vi fått ihop det sociala på ett bra sätt där klubbtillhörigheten spelar mindre roll.
Den enskilda spelarens roll i laget har de klart för sig, man vet vad man är bra på och vi försöker jobba med att varje spelare skall utnyttja detta på bästa sätt. En stor del i det är givetvis att spelaren är medveten om sina spetsegenskaper och hur det kan utnyttjas på bästa sätt för att gynna en själv och laget.

Slutligen:

Vad har du för råd till de spelare som inte kom med?

Att man är långt ifrån färdigutvecklad i sin potential när man är 15 år. Ligger man i för att bli så bra som möjligt – och är beredd att jobba hårt för det – så kommer man också bli det! Har man bara ambitionen så kan man utvecklas otroligt mycket under de kommande åren – det är mycket du själv som styr över din egen utvecklingsmöjlighet!

Truppen:

1 Filippa Engelin, Mv, Stenungsunds HK
2 Linnea Nilsson, V6, Stenungsunds HK
3 Alice Björkman, H6, Stenungsunds HK
4 Louise Jagefeldt, M9, Lysekils HK
5 Line Stenberg, M9, Kungälvs HK
6 Elvira Ek, V6, Kungälvs HK
7 Maja Axelsson, M9, Strömstads HK
8 Josefine Grefwe, H6, Stenungsunds HK
9 Ida Berlin, V9, Kungälvs HK
11 Emelie Rydberg, H9, Kungälvs HK
13 Josefine Jakobsson, V9, Stenungsunds HK
14 Fanny Nilsson, M6, Kungälvs HK
15 Ella Olsson, M6, Stenungsunds HK
17 Alma Jöhnsson, V9, Kungälvs HK

Ledare:

A. Eric Feiff
B. Jannike Hallonqvist