SC: Västergötland till final! Efter nagelbitare mot Södermanland

Jublande Västergötland till final i A-slutspelet. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Vilken rejäl underhållning som Västergötland och Södermanland bjöd på i semifinalen Det blev till slut västgötarna som skruvade åt sig äran med dryga 30 sekunder kvar.

Det var två taktiskt skolade lag som inledde semifinal 1 med två olika spelfilosofier. Ett Södermanland med en spjutspetsande trea i försvaret och aggressiva tvåor. Framåt försökte de svartklädda hitta målen från niometer.

Västergötland startade istället med 6-0-försvar och stötande kanter. Offensivt använde de gula ofta vänsterkanten, eller Västerkanten, där man fick sina trea av sina fyra första mål.

Tack vare det effektiva kantarbetet drog Västergötland ifrån till ledning 6-3. Det var inte bara kantspelarna som gjorde mål från kanten utan även niometerna letade sig ner och avslutade tack var den gamla goda ”dra på sig markering och släpp vidare”-taktiken.

Södermanland vägrade dock att ge sig och gjorde intrång flera gånger i mittförsvaret hos Västergötland. Och hade det inte varit för starkt målvaktsspel hos de gula så hade det kanske varit ledning för de svarta. Men Västergötland höll ledningen till halvtid med 7-6.

I början av andra halvlek var det istället Södermanland som började nyttja kanterna. Västergötland började sprida ut sitt skytte mer och lagen höll jämna steg med varandra – även i de tekniska felen som började öka i takt med nerverna.

10 minuter in i den andra halvleken vände Södermanland till ledning för första gången på länge till 10-9 genom starkt skytte och mycket fantasi på mittnio.

Två järntäta försvar såg sen till att det blev målsnålt, och mycket mycket spännande. Med 40 sekunder kvar knorrar sen Västergötlands Irma Wester-Kocanovic iskallt in 12-11 från vänstertvå-position. Västgötarna håller sen undan i försvaret och tar sig till final i SverigeCupen!

I finalen får de möta Stockholm Gul som vann sin semifinal mot Skåne Röd med 18-16.

1 kommentar

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here