Uppsala skrällde mot Rimbo – klara för Svenska Cupen

Foto: Uppsala HK

I kvalet till Svenska Cupen stod Uppsala HK för en ordentlig skräll. Division-tvålaget besegrade Rimbo och är därmed klara för gruppspel i Svenska Cupen. 

Under våren har kvalspelet till höstens gruppspel i ATG Svenska Cupen avgjorts, och ett av lagen som verkligen tog tillvara på tillfället var Uppsala HK. Laget har en strålande säsong bakom sig och vann division två öst norra på ett överlägset sätt.

Trots den fina säsongen i ryggen gick Uppsala HK in som outsiders i de tre kvalmatcherna, men tre gånger om har de visat att man inte ska ge sig på förhand.

Först besegrades Skuru IK med 39-19 hemma i Uppsala. Därefter väntade en betydligt tätare match mot Täby, som ändock slutade i vinst och vidare spel (33-30).

I den avslutade kvalomgången stod Rimbo för motståndet. Laget från Roslagen har en tung säsong i ryggen och åkte ur Allsvenskan, men var ändå favoriter inför mötet med division-tvålaget Uppsala.

Uppsala visade dock upp vilja och besegrade Rimbo med 45-32 och 36-42. En av matchvinnarna var Uppsalas Karl Baky, som hittade målet tio gånger under den avslutande matchen. Detta innebär alltså att Uppsala HK är ett av lagen som spelar Svenska Cupen i höst.

Gruppspelet i Svenska Cupen avgörs i höst.