Hammarbys cupsensation

Hammarbys damlag. Foto: Andreas Lehoczky

Hammarbys damlag, till vardags i division tre, har skrällt rejält i kvalet till Svenska Cupen. ”Bajen” besegrade Spånga och är därmed klara för höstens gruppspel. 

Hammarbys damlag har gått som tåget under säsongen. Laget förlorade endast en match under seriespelet och vann därmed division tre öst norra på ett övertygande sätt. Och sen har de kunnat rida vidare på framgångsvågen.

Under våren har de dessutom hunnit med kvalspel till Svenska Cupens gruppspel, och trots att de enbart mött bättre rankade lag så har Hammarby med precision och vilja skrällt flera gånger om.

Sollentuna besegrades med 35-13 och Lidingö med 31-27. Därefter väntade division-ettlaget Årsta, men inte heller det skrämde Hammarby. De grönvita sprang ifrån favoriterna och vann matchen med 31-18.

I den avslutande omgången stod Spånga för motståndet. Spånga, som efter en fin säsong kvalade till Allsvenskan, var stora favoriter och vann den första matchen med 29-28. I returmötet fick Hammarby alla bitar att falla på plats och kunde tillslut besegra favoriterna med klara 37-29.

Hammarbys målvakt under den avslutande kvalmatchen förtjänas att hyllas lite extra. Lilian Sahlström är född 2005 och spelar framför allt i juniorlaget, men fick hoppa in i denna avgörande match när de övriga målvakterna saknades. Lilian stod för en strålande insats och landande på 43 i räddningsprocent.

Hammarby är i och med helgens seger klara för gruppspel i ATG Svenska Cupen.

– Vi är väldigt nöjda med att som division tre-lag tagit oss igenom samtliga steg i kvalet och varit lägst rankade alla tillfällen. Blir en spännande kommande säsong där vi spelar både gruppspel i Svenska Cupen och att vi vann vår serie och avancerade till division 2, säger John Lindvall.