Svenska Cupen: Jerry Hallbäck inför hemmapremiären mot Malmö

Aranäs tränare Jerry Hallbäck. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN.

Ikväll tar Aranäs emot Malmö i Svenska Cupen. Malmö förlorade öppningsmatchen mot OV Helsingborg och en tät kamp om slutspelsplatserna är att vänta i grupp 3. Aranäs har en seger i ryggen och lagets tränare, Jerry Hallbäck, ser fram emot att spela hemmapremiär i cupen, inför publik, i Kungsbacka sporthall.

Den nya sporthallen öppnar upp för publik och kommer att kunna ta in 1000 åskådare, men på grund av pandemin släpper de i dagsläget in 300.

– Det är ju vår nya hemmaborg. Vi börjar hitta rätt i den och grabbarna tycker att det ska bli jättekul med publik. Vi kommer att gå för det. Malmö kommer att komma taggade efter sin förlust, säger Aranäs tränare Jerry Hallbäck till Handbollskanalen.

Försäsongen har varit kantad av småskador. För några veckor sedan skadade den unga talangen, Kevin Johansson, korsbandet – vilket gjorde att han tvingades lämna återbud till U19-EM.

– Han kommer att ha inledande samtal med läkare och få förbereda sig för rehab under ett år framåt. Han gjorde ju en så fin försäsong och hade en bra avslutning på den förra säsongen. Det är synd, jag hade sett fram emot att följa honom i år, men han kommer tillbaka ännu starkare, säger Jerry Hallbäck.

Men Alexander Lindén och Oscar Lindqvist har anslutit till truppen efter EM-äventyret i Kroatien.

– Känslan är bra. Många av de yngre har tagit för sig. Vi har matchat runt ganska friskt och har jag småskador så ställer jag över spelare för att de ska vara hela inför serien. Men när vi väl står där så vill vi ju vinna matcherna, säger Hallbäck.

Han är nöjd med nyförvärven Jesper Gustavsson och Hugo Bengtsson och betonar det fina samspelet med Adam Wennerholm. David Florander har haft en del skadebekymmer och står över mot Malmö.

– Förra året var målsättningen att hålla oss kvar. I år hoppas vi att vi kan höja den ett litet snäpp och sikta på ingenmansland. Vi har många fina unga spelare som kommer, vi har ett jättefint 02/03-lag som vi kommer att rotera in under säsongen, säger Hallbäck.

Inför den här säsongen har laget två nya lagkaptener.

– Philip Jonsson föll sig naturligt med tanke på vad han står för på en handbollsplan. Han gör ett hårt jobb och står för det som klubben vill stå för. Oscar Gentzel blir assisterande tack vare de steg han tagit under säsongen, säger han.

HK Aranäs–HK Malmö börjar 18.00 och sänds på Solidsport