Skara i knapp ledning över Önnered efter första kvartsfinalen

Önnereds Fanny Elovsson Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Svenska Cupen synes ha blivit en framgång. Inte minst verkar spelsugna lag välkomna arrangemanget, en perfekt uppladdning för det som ändå betyder mest – ligan. Ikväll var det första matchen av två i en kvartsfinal mellan Önnered och Skara. En match som, likt alla cupmatcher, inleds med shoot-out: tre försök för vardera laget, säkra skyttar i båda lagen gav ställningen 3-3.

När spelet drog igång var det märkbart vilken spelglädje som visades upp. Båda lagen inledde frejdigt och målrikt i högt tempo. Önnered var effektivast och ledde tills slutkvarten närmade sig. Men då gick deras spel i stå, målfabrikationen avtog väsentligt liksom skärpa och aggressivitet. Det tog Skara vara på och ordnade till sist en tremålsledning. Med mer publik på plats än på länge blev detta en underhållande halvlek.

Halvtid: 14-17

Skara har ett lag som troligen innehåller mer rutin än något annat lag i SHE. Lägg till det en synnerligen kunnig och lurig tränare i Magnus Frisk. Mot den bakgrunden ser vi i andra halvlek ett betydligt mer taktiskt Skara än det väsentligt yngre Önnered. Skara leder som mest med fem mål och ser stabila ut. Men i Önnered är det yngre förmågor som Nora Lundell och Fanny Elovsson som på slutet trampar gasen i botten och gör att det till sist blir endast två mål som skiljer lagen inför returen nästa vecka.

Noterbart är hur nyförvärvet Fanny Elovsson på kort tid utvecklats till en nyckelspelare för Önnered, sju mål ikväll.

– Önnered har hjälpt mig genom att spela ett spel som passar mig, säger Fanny efter matchen och medger att hon utvecklats starkt senast tiden.

I Skara är mycket sig likt de senaste säsongerna. Trion Johansson/Eriksson/Berndtsson håller högsta standard. Får man igång även Melanie Felber är laget en möjlig finalist.

Men matchen är vidöppen och returen kan sluta hur som helst.

Slutresultat: 26-28

Anders Hilmersson

PS Cupen är välarrangerad, lyckas man även producera målprotokoll blir vi inom media glada.