Skara har övertaget efter första semifinalen

Skaras Linnea Sundholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN.

Skara besegrade Kristianstad HK med sex måls marginal och skaffade sig goda förutsättningar i semifinalen i Svenska Cupen. Matchen slutade 32–26 och returmötet spelas 17 december i Kristianstad.

Semifinalen mellan Skara och Kristianstad i Skara Idrottshall såg ut att bli en tät historia. Med tolv minuter kvar var ställningen 20–20 men Skara stod för en slutforcering och kunde skaffa sig ett rejält försprång inför returen.

– Vi sprang väldigt mycket. Blev det inte mål så blev det utvisning eller straff, säger Skaras högersexa Linnea Sundholm till Svenska Handbollförbundets hemsida.

Sundholm lyfter fram lagets målvakt Lærke Sørensen och menar att hennes räddningar och energi var avgörande. Returmötet spelas efter VM och hårt jobb återstår för att säkra en finalplats:

– Vi ska inte tro att vi har vunnit något bara för vi vann första mötet med sex bollar. Vi ska köra på som vanligt, annars kan det gå snabbt i handboll. Jag tror Kristianstad har mer att ge, säger Linnea Sundholm.

Skara HF – Kristianstad HK 32–26 (16–16)

Skara HF: Ewelina Ström 7, Maja Eriksson 6, Julia Ehn 4, Melanie Felber 4, Linnea Sundholm 3, Elizabeth Collado 3, Ida Holm 3, Stella Muir 1 och Sofia Berndtsson 1.

Kristianstad HK: Siw Aabech 7, Laura Eggert 6, Andrea Jacobsen 6, Maja Hansson 3, Sofia Delac 3 och Jovana Bogojevic 2.