Sävehof och Skuru spelade oavgjort i den första semifinalen

Sävehofs Mathilda Lundström och Skurus Daniela de Jong. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

Det slutade oavgjort när Sävehof tog emot Skuru i den första av semifinalerna i Svenska Cupen. Under samma dag togs VM-truppen ut och båda lagens representanter satte avtryck i målprotokollet. Matchen slutade 31–31 och returen spelas den 22 december.

Ettan och tvåan i SHE mötte varandra redan i premiäromgången i september och de regerande mästarna från Skuru inledde då sin fem matcher långa segersvit i serien. När det var dags för semifinal i Svenska Cupen inledde gästerna återigen starkast och kunde skaffa sig ett litet övertag redan efter inledande shootouts.

Hela fem spelare på planen är aktuella för VM: Sävehofs Jamina Roberts och Mathilda Lundström och Skurus Elin Hansson och Vilma Matthijs Holmberg är uttagna medan Daniela de Jong är med i bruttotruppen. Inledningen av matchen var jämn men efter en stark avslutning på den första halvleken kunde Skuru gå till halvtidsvila med en fyramålsledning (14–18).

Sävehof kom i kapp i den andra halvleken men Skuru mäktade med ännu ett ryck. Slutkvarten blev jämn och slutresultatet skrevs först med 15 sekunder kvar när Sävehofs Frida Rosell gjorde 31–31. Returmötet spelas i Nacka den 22 december – det är alltså först efter VM.

– Det känns ganska bra för vår del. Vi behöver träna lite mer och jag tror att vi har fler saker att förbättra än vad de har. De spelar nära sitt max medan jag tycker att vi kan bli skarpare i vissa situationer. Löser vi det mot dem så tycker jag att vi har bra möjligheter, säger Sävehofs tränare Rasmus Overby till klubbens hemsida.

IK Sävehofs målskyttar: Mathilda Lundström 8, Jamina Roberts 8, Laura Jensen 5, Trine Mortensen 4, Nina Koppang 2, Thea Blomst 2, Linn Andersson 1 och Frida Rosell 1.

Skuru IK:s målskyttar: Elin Hansson 7, Cornelia Dahlström 7, Vilma Matthijs Holmberg 7, Alexandra Bjärrenholt 5, Clara Bergsten 3, Daniela de Jong 1 och Felicia Palm Robertsson 1.