Aranäs förlorade – gick ändå vidare

Robert Ladan. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

HK Aranäs bjöd in HK Varberg och gav gästerna vittring på kvartsfinalplatsen. Fokus på att minska siffrorna inom den acceptabla marginalen tog ändå Kungsbackalaget vidare under en halvknackig kväll.

Aranäs gick till kvartsfinal för första gången med tre bollars marginal sammanlagt. I så måtto var måndagens resultat en odiskutabel framgång. Segerreceptet gick ändå att diskutera, hemmalaget var definitivt inte bra i början och 0–3 blev snart 1–9.

Carl Aronius stöttade Varberg med ett inspirerat målvaktsspel och Linus Lindberg skapade yta på vänsterflanken.

Aranäs brände straffar och hade saker att samtala kring med 8–15 halvvägs. I det läget var Varberg i nästa runda med tanke att det skiljde sex bollar från start. Tempot talade dock för elitlaget, Robert Ladan (tio mål) kom igång med sina kantlöpningar och Patrick Bols nöp allt fler skott.

Allt i allt kunde Aranäs pressa ner siffrorna, men det fordrade en riktig urladdning när Varberg stod med tio måls försprång och tolv minuter återstod.

Målvaktsbytet till Malte Johansson gav önskad effekt, Petter Donaldson tog sig också i kraften med tre av sina fem fullträffar alldeles på sluttampen.

Tavlan visade 24–27, Aranäs fick trots allt sista ordet och syns i kvartsfinal.

HK Aranäs–HK Varberg 24–27 (8-15)
Aranäs vidare med 52–49 sammanlagt.