Lindesberg tror på Viktor Forsberg i tre år

Viktor Forsberg. Foto LIF Lindesberg.

Viktor Forsberg avverkade tävlingsdebuten för Lindesberg i Svenska cupen. Det är hög sannolikhet för att löftet snart syns regelbundet i den allsvenska truppen. LIF Lindesberg har nämligen signerat Forsberg i ett kontrakt över två plus ett år.

Lindesberg har gett Forsberg utvecklingsmöjlighet sedan flytten från Vintrosa IS för ett år sedan. Framstegen har märkts av i USM där Forsberg stred högt upp i skytteligan för det orangea laget ända fram till finalhelgen i Uppsala.

Sommaren tillbringade niometaren först i sällskap med U17-landslaget som tog brons i beach-EM. Därefter väntade fler träningspass med klubblaget och insatser i Svenska cupen under augusti.

– Jag är väldigt nöjd över att vi kommit överens med Viktor om en långsiktig plan. Han är en väldigt driven och talangfull spelare som jag gillar att jobba med. Som spelare är han redan väldigt långt fram speciellt när det gäller genombrott, säger Joakim Bååk till klubbens hemsida.

— Men vi ska inte glömma bort att Viktor är väldigt ung och att omställningen till seniorhandboll kan ta tid. Jag är dock övertygad om att Viktor kommer att ta för sig redan i år och vara en stor tillgång för oss i framöver, fortsätter tränaren.

Länk: A-herr: Talangen Viktor Forsberg kontrakteras