Magdeburg tog kliv mot slutspelsplats i Super Globe

Albin Lagregren. Foto: Katja Müller/SC Magdeburg

Kielce hade stora problem att besegra Al-Najma i Super Globe. Desto enklare var det för Magdeburg, som städade av Al Khaleej med komfortabla 29–20. 

Under tisdagsförmiddagen kastades Super Globe 2023 igång. Då kom det polska storlaget Kielce undan med blotta förskräckelsen. Men när Magdeburg under kvällen gick in i Grupp C visade man klass direkt.

Inför mötet med saudiska Al Khaleej var de regerande Champions League-mästarna stora favoriter och man svarade upp mot de högt ställda förväntningarna. Redan under den första halvleken visade, ett smått roterande, att man var numret för stora och efter den första halvleken var ställningen 15–10 till tyskarna.

I Magdeburg firade kantspelarna Matthias Musche (10 mål) och Tim Hornke (4 mål) stora triumfer. Kantduon var en starkt bidragande orsak till att Magdeburg kunde haka av Al Khaleej och vinna med betryggande 29–20 och därmed ta ett stort kliv mot slutspelet, där man ska försöka försvara fjolårets titel.

I svensk väg visade både Felix Claar och Albin Lagergren fin form. Duon bidrog i offensiven när de väl fick spela och visade prov på fin effektivitet.

Något som dock la sordin på stämningen i Magdeburg var att spelmotorn Philipp Weber tvingades linka av efter en skada i den första halvleken. Weber, som högst troligt är en tilltänkt EM-spelare för Tyskland, kommer nu gå en nervös väntan till mötes innan han får sin skadedom.

Super Globe 7 november: 

Kielce–Al-Najma 27–26 (17–13)

Al-Kuwait–San Fernando 41–29 (19–15)

Al Ahly–Al Noor 38–20 (16–12)

Magdeburg–Al Khaleej 29–20 (15–10)

Magdeburg: Felix Claar 3, Albin Lagergren 3.