Stella Kate Muir presenterad av Skara

Stella Kate Muir. Foto: Team Esbjerg

Skara HF förstärker truppen inför 2021/2022. SM-semifinalisten har idag annonserat ett nyförvärv i form av Stella Kate Muir, senast i Sönderjyske.

Skara HF åkte som ovan nämnt ut i semifinal mot SM-guldvinnaren Skuru IK den gångna säsongen. Nu plockar man in en ung och lovande minttnia i Stella Kate Muir, 18 år. En spelare som både har representerat det danska och engelska landslaget på ungdomsnivå.

Stella Kate Muir slutar high school (med handbollsinriktning) i sommar efter fyra år och ska nu satsa helt på handbollen.

– Jag vet att Skara slutade i toppen av den svenska ligan denna säsong, och att klubben hör hemma i en mycket mysig liten ort. Genom de kontakter jag haft med klubben känner jag att där finns en miljö som tilltalar mig och ger mig utvecklingsmöjligheter, säger hon till Skaras hemsida.

Klubbens sportchef, Gunilla Flink, säger sig vara både stolt och glad över att man har lyckats knyta till sig Stella Kate Muir.

– Hon är en ung och talangfull spelare som det ska bli mycket intressant att följa. Hon är en snabb spelfördelare med speed och ett ”en-mot-en-spel” som främsta vapen, säger Gunilla Flink till klubbens hemsida.

Länk: Ung dansk mittnia till Skara HF