Kärra värvar starkt – får in Alexandra Lundström

Alexandra Lundström. Foto: Marek & Beata Hom

Kärra HF satsar stort inför nästa säsong i SHE och värvar in Aranäs skyttedrottning Alexandra Lundström, det meddelar Kärra på sin hemsida.

Kärra HF tar steget upp till SHE den kommande säsongen då laget vann Allsvenskan två poäng före Aranäs. Aranäs bommade sen kvalet mot Skövde och blir kvar i nästa högsta divisionen. Men det blir inte Alexandra Lundström.

Den målfarliga mittnian gjorde 146 mål förra säsongen i serie- och kvalspel. Bara 22 år gammal har Lundström, med moderklubb IFK Tumba, tagit steget förbi Tyresö, där hon vann allsvenska skytteligan, och sen till Önnered och så småningom BK Heid i SHE. Men det klickade inte för niometersspelaren som valde att gå ner i seriesystemet igen till Aranäs. Och nu blir det alltså upp igen med Kärra HF.

– Alexandra är en spelare vi alltid haft största respekt för när vi mötts och vi är stolta att hon valt att fortsätta sin handbollskarriär hos oss. Vi får inte bara en målgörare på M9 position, utan en spelare med oerhört stort spelsinne och assisten till andras mål är minst lika många, skriver Thomas Willram på Kärra HF:s elitkommitté på hemsidan.