Över 100 deltagare när USA letar domare inför OS 2028

Line Welin. Foto: Christoffer Borg Mattisson

USA satsar hårt på handbollen inför OS 2028 i Los Angeles. Under våren har amerikanska handbollsförbundet tillsammans med IHF arrangerat digitala träffar för att utbilda domare till turneringen, det skriver OS-sajten Inside the games.

Under tre olika tillfällen i mars och april har det amerikanska handbollsförbundet och IHF arrangerat digitala träffar för att utbilda domare och övrig personal som tekniska delegater, statistiker, tidtagare och resultathållare.

Utbildningen hölls av Per Morten Sodal, föreläsare för IHF Playing rules and Referees Commission (PRC), Ramon Gallego, ordförande i PRC och Tugomir Anusic, ordförande i amerikanska domarkommittéen.

Totalt var det över 110 deltagare som loggade in för att närvara vid föreläsningarna, som behandlade straffområdesinkänning, anfallares fel och provokationer samt kroppsspråk, skriver Inside the games.

Föreläsningarna är en del i den stora satsning som USA och den amerikanska handbollen gör på OS 2028 i Los Angeles, där man hoppas att sporten ska få sitt stora genomslag i ”The Land of Opportunity”.