Johanna Forsberg återvänder till IK Sävehof

Johanna Forsberg. Foto (arkiv): Carl Sandin/Bildbyrån.

Två säsonger i Danmark fick räcka. Från och med nästa säsong är Johanna Forsberg tillbaka i IK Sävehof, det skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Det känns fantastiskt inspirerande att komma hem till IK Sävehof. Jag ser fram emot att åter representera min klubb och åter få komma till Göteborg och Partille, där jag har min pojkvän, familj och vänner. Att åter vara en del av laget med gamla och nya spelare, spela ligaspel i Sverige och Europaspel är en helhet som kommer passa mig bra, säger Johanna Forsberg i pressmeddelandet.

26-åringen, med meriter i det svenska landslaget, lämnade IK Sävehof inför förra säsongen efter tre SM-guld med klubben. Nu är mittsexan inne på sin andra säsong i NFH, men efter årets säsong flyttar alltså stjärnan tillbaka till Partille.

Johanna är i en bra ålder i sin karriär, att hon vill komma hem igen är därför extra kul. När Johanna lämnade så var hon seriens bästa mittsexa och hon är otroligt nyttig i spelets alla faser, säger IK Sävehofs sportchef Emil Berggren.