Premiärseger för Spanien efter stark avslutning

Jennifer Gutiérrez Bermejo, Spanien. Foto: J.L Recio

VM-premiären är avklarad och precis som väntat blev det spansk seger mot Argentina. Men det krävdes en rejäl uppryckning i den andra halvleken för att Spanien skulle lösa två poäng. Värdnationen vann till slut med 29–13.

Det började bra för Spanien då Alexandrina Cabral bombade in 1–0 för Spanien. Den Portgualfödda vänsternian fyllde på med ytterligare ett mål snabbt efter och det var guld och gröna skogar för Spanien. Men lyckan skulle vända för Spanien då Argentinas målvakt Marisol Carratú spelade bra och Argentina stod upp fint överhuvudtaget i kombination med att spanjorskorna såg nervösa och spända ut.

Argentina hängde med hela halvleken och Spanien hade stora bekymmer med att lösa upp det argentinska försvaret. När spanjorskorna heller inte kontrade överhuvudtaget blev det tufft och 11–10 i paus till värdnationen var nästan siffror i överkant.

Argentina däremot gjorde det riktigt bra, framförallt nämnda Carratú i mål samt Elke Karsten och pigga högernian Melina Cavo. Den senare imponerade med sin fina kullager och otroligt satsningar.

I den andra halvleken däremot var det inte mycket som stämde för Argentina. Spanien började spela 5–1 bakåt och fick riktigt fin träff på det. Det ihop med att Silvia Navarro började rädda och mittsexan Gassama Cissokhos storspel skapade tillräcklig lucka för Spanien mot ett tröttkört Argentina.

Spanien vann matchen med 29–13 (andra halvlek med 18–3) och fick därmed en fin start på mästerskapet.