Isländsk mästare till Skara HF

Aldis Asta Heimisdottir. Foto: Skara HF

Skara HF har skrivit kontrakt med isländska Aldis Asta Heimisdottir. Mittnian kommer senast från KA/Thor. 

– Efter att ha spelat i samma lag hela mitt handbollsliv känner jag att det nu är dags för en förändring, säger hon till Skaras hemsida

Aldis Asta Heimisdottir har spelat i det isländska topplaget KA/Thor hela livet, men nu är det dags för nya utmaningar. Heimisdottir tar sitt pick och pack och flyttar till Sverige. Mittnian har skrivit ett tvåårskontrakt med Skara HF.

– Jag tror att jag i Skara kan utvecklas mycket och ser fram mot att komma till en bra liga. Jag har sett Skara HF en hel del på video och vet att det är ett mycket duktigt lag med många bra spelare, säger hon till Skaras hemsida.

Morderklubben KA/Thor vann den isländska ligan förra säsongen, och har sedan fyra år tillbaka varit ett stabilt topplag.

Den 29 juli anländer Heimisdottir till Skara och hon ser framemot en ny utmaning.

– Jag förväntar mig att bli en starkare spelare och lära mig nya saker. Jag tycker att jag nu har utvecklats som jag kan på Island och nu vill jag gå vidare. Min ambition är att bli bättre och att också kunna göra andra spelare omkring mig att bli bättre, säger hon och fortsätter:

– Jag har förstått att den svenska handbollen är snabbare än här på Island och det gillar jag. Ser också fram mot att få spela mot många duktiga lag och fina spelare.

Skara skriver dessutom att ytterligare spelare ska in i nästa års trupp innan den är färdig.