Skjern värvar isländsk landslagsspelare – och presenterar ny lagkapten

Foto 1: Sveinn Johannsson brottas med Fredric Pettersson Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN. Foto 2: Emil Bergholt. Foto: Skjern

23-årige Sveinn Jóhansson ansluter till Skjern Håndbold inför kommande säsong. Den isländske landslagsspelaren kommer senast från SønderjyskE Håndbold. 

– Jag ser verkligen fram emot förändringen, och inte minst att få spela europeisk handboll, säger Jóhansson till Skjerns hemsida

Sveinn Jóhansson, 23, har representerat SønderjyskE sedan 2019, men nu byter den isländska landslagsspelaren till en ny dansk klubb – Skjern. Kontraktet är skrivet över kommande säsong. För tillfället är Jóhansson knäskadad, men hoppas kunna vara tillbaka i träning efter sommaren.

– Jag jobbar hårt, och är i nära dialog med landslagets sjukgymnaster. Sammantaget går det bra och jag räknar med att vara 100 procent klar i slutet av sommaren. Skjern har ett starkt rykte, och har legat konstant i toppen de senaste många, många åren – men det är klart att det europeiska deltagandet betyder mycket för mig och resten av truppen, säger han till Skjerns hemsida.

Även den blivande Skjern-huvudtränaren, Henrik Kronborg, är nöjd med värvningen.

– Sveinn är riktigt bra på att skapa utrymme och vinna duellerna i 1-mot-1-lägen, och han är också en otroligt stark linjespelare, som kommer att komplettera Bergholt och Buric riktigt bra i båda ändar av planen, säger Kronborg till Skjerns hemsida.

Bytet till Skjern innebär att mittsexan blir lagkamrat med svenske Alfred Jönsson.

Ny lagkapten

För en vecka sedan skrev Handbollskanalen om Jesper Konradssons byte från Skjern, bytet innebär att klubben måste hitta en ny lagkapten – och nu ska det vara klart. Via ett pressmeddelande på Skjerns hemsida presenterar man Emil Bergholt, 24, som ny lagkapten.

– Jag är hedrad och otroligt stolt över att klubben visar mig det stora förtroendet. Alla som känner mig vet att Skjern Handboll betyder allt för mig. Det är en pojkdröm och en enorm ära att få springa framför Skjern Bank Arena som kapten, säger Bergholt till klubbens hemsida.

– Emil Bergholt ansvarar för allt som Skjern Handboll skulle vilja identifiera sig med. En pålitlig, lojal och hårt arbetande spelare som aldrig ger upp – och alltid tar ledningen. Han är en fighter, grön ända in i hjärtat, och därför är han rätt person att ta över kaptensposten efter Jesper Konradsson, säger Skjern-direktören.