Eriksson och Säreborn i Önnered knäckte Lugi

Önnereds Linnea Säreborn och Lugis Melissa Petrén Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

Den första kvartsfinalen mellan Lugi och Önnered slutade i ett historiskt shoot-out. Då hade lagen spelat i 80 minuter utan att kunna skiljas. Lugi vann den nervpåfrestande avslutningen, så Önnered ville nog till varje pris undvika något liknande ikväll. Men Lugi har landets mest effektiva duo – kan Önnered stoppa målfabriken Meliisa Petrén/Hannah Flodman? De två bär Lugi på sina axlar och svarade för nästan hälften av Lugis målproduktion i SHE-ligan. I en välbesökt Önneredshall med hängiven hemmapublik var det dags för kvartsfinal två .

Första halvlek var precis så jämn som förväntat av två lag som känner varandra utan och innan. Varje mål av det ena laget besvarades med samma mynt av det andra. Önnered började ändå bäst och hade en kort stund en tremålsledning, framförallt tack vare fyra mål av den sällsynt modiga Linnea Säreborn. Hon kan gå genom eld och vatten om en målchans dyker upp.
I Lugi var det mer förvånande att lagets radarpar Petrén/Flodman endast mäktade med ett spelmål. Kunde dom växla upp i andra? I så fall måste de lura bort en målvakt i bästa slag. Planens gigant, Önnereds målvakt Hanna Eriksson, agerade levande vägg med en räddningsprocent på hela 53 procent.
Men första halvlek gav inte en endaste hint om hur matchen skulle sluta. Halvtid 11-10.
Andra halvlek kännetecknades framförallt av två matchavgörande faktorer:
Ett fortsatt strålande målvaktsspel av Hanna Eriksson i Önnered. Ett sällsynt modigt och effektivt anfallsspel av Linnea Säreborn i samma lag.
Lägg till detta att duon Petrén/Flodman lyckades endast till 50 procent. Den senare av de två gjorde troligen sin sämsta match på länge. Lugis beroende av de två är så stort att om någon av dem fallerar, är Lugi ett betydligt beskedligare lag.
Mesta matchhjälten blev till sist Hanna Eriksson i Önnered. Kände hon på sig innan match att det skulle gå bra idag?
– Nej, absolut inte. Jag visste bara att det skulle bli en jämn tuff match. Idag gick det bra för mig, i förra veckan stod Miranda Nasser och gjorde det bra. Tränaren avgör helt och hållet vem av oss som ska stå, så det gäller att vara mentalt laddad inför varje match.
Nästa match spelas i Lund. Får Lugi igång sina stjärnor då inför stöttande hemmapublik, blir det än tuffare för Önnered. Men kvartsfinalen är ändå helt öppen.
Slutresultat: 25-20
Önnered: Linnea Säreborn 8, Jessica Ehrnbring 4, Victoria Larsson 3, Tilda Matthijs 3, Frida Tegstedt 2, Ewelina Ström 2, Lovisa Ekberg 1, Maria Sundin 1, Malin Sandberg 1
Lugi: Melissa Petrén 6, Julia Olsson 4, Olivia Löfqvist 3, Tova Alm 2, Elinore Johansson 2, Albana Arifi 1, Sara Olofsson 1, Hannah Flodman 1