Ryska Cupen färdigspelad, Rostov-Don behåller bucklan

Vladlena Bobrovnikova, Rostov-Don Foto: Rostov-Don

I helgen spelades semifinalerna och finalerna i Ryska Cupen nere i Rostov-Don, och trofén behövde inte åka någonstans efter att det gulsvarta hemmalaget vann cupen för femte året i rad. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Lördagen inleddes med semifinalerna Astrakhanochka – Lada Togliatti och Rostov-Don – Zvezda. Lada tog en knapp seger mot Astrakhanochka (26-27) i en match där den blott 17-åriga mittnian Jelena Michajlitjenko stod för 10 mål för vinnarlaget.

Rostov-Don fick en bekvämare resa och besegrade Zvezda med 32-25. Det var alltså ligarivalerna, serievinnarna Rostov-Don och tabelltvåan Lada som skulle komma att göra upp i final.

Det blev jämnt och svettigt som det tenderar att bli de båda lagen emellan. Michajlitjenko var på riktigt spelhumör och stänkte dit 11 bollar bakom Sedojkina och Pessoa i Rostov-buren. Till slut var det dock Ambros Martin och hans gäng som drog det längsta strået, och när domarna slutligen blåste av hade resultatet landat på 28-30 till Rostoviterna.

Det var tionde gången totalt, och femte året i rad som cupguldet föll i sydryskornas händer. I bronsmatchen gjorde Anna Sjaposjnikova 9 mål för Astrakhanochka, men det var en klen tröst i en match som slutade 24-26 till Zvezda.

Resultat Ryska Cupen
Semifinal 1: Zvezda – Rostov-Don 25-32
Semifinal 2: Astrakhanochka – Lada Togliatti 26-27
Final: Lada Togliatti – Rostov-don 28-30
Bronsmatch: Astrakhanochka – Zvezda 24-26

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here