Elin Hallagård lämnar Sävehof för Heid

Elin Hallagård med Heids ordförande Olle Fogelin och en nygammal röd tröja. Foto: BK Heid.

Hon umgicks med tankar på att lägga av. När BK Heid hörde av sig med ett annat upplägg fick Elin Hallagård smak för en säsong till. – Jätteroligt. Jag krämar på och har väl lite krut kvar i kroppen, säger hon.

Heid gick ut med nyheten om den lokala landslagsvärvningen under lördagen.

Hallagård kände sig klar med de svenska mästarna efter sex säsonger, Champions League och SM-guld, inklusive skadeperioder och mammaledighet.

– Jag hade planer på att lägga ner. Då slog tanken mig att Heid där ”CK” (Christer Karlsson, journ. anm.) kommer tillbaka kunde vara ett roligt äventyr, säger Hallagård när Handbollskanalen ringer upp.

Hennes nya klubb möjliggör en fortsättning på idrottslivet. Samtidigt väntar mer tid för annat på andra sidan handbollsstaden.

– Många praktiska bitar blir enklare. Dels blir det bara en match i veckan, dels får jag lättare ta sig till hallen från jobbet när jag kommer tillbaka dit. Jag får flexibilitet att sköta fysträningen själv, många sådana bitar som går ihop med det andra livet.

Vad betyder klubbytet för karriären?

– Just nu tar jag ett år i taget, får en möjlighet att bidra med något positivt till lilla Heid, säger Hallagård med erfarenhet från 2009–12 i klubben.

”Stort hjärta för klubben”
Sedan dess har Heid antingen slutat på någon av de sista slutspelsplatserna eller fått kvala sig kvar.

– Jag har ett stort hjärta för klubben och det blir ändå skillnad på en mindre klubb och Sävehof när det gäller det personliga, fortsätter Hallagård.

– Sedan är jag ingen handbollsnörd som följt med på allt som hänt. Men Heid för mig är en klubb som hållit sig kvar med lite resurser och en publik som alltid känts härlig, en fin stämning som man bibehållit.

En seriematch och slutspelet kvar i Sävehof – vad ser du fram emot?

– Jag kan känna själv att det finns mer att bevisa, jag har inte alls kommit upp i högsta nivå på slutet. Slutspelet känns ovanligt spännande, så här mycket underdog har vi aldrig varit. Vi har ingenting att förlora och kan mycket mer än det vi visat hittills, säger Hallagård.