Raul Entrerrios rundade 500 i Liga Asobal

Enkel seger för Raul Entrerrios och Spanien mot Makedonien. Foto (arkiv): Fredrik Varfjell, Bildbyrån

Vissa milstolpar är mäktigare än andra. Efter 18 säsonger, i tre olika klubbar nådde Raul Entrerrios ligamatch nummer 500 under fredagen. För övriga aktörer var det en vanlig kväll på jobbet, Barcelona slog Benidorm med 43–26.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Entrerrios, så ofta tongivande i det spanska landslaget imponerar parallellt med klubbkarriären. Han fanns i Ademar Leon från och med millenieskiftet, gick till Valladolid i tre säsonger fram till 2010 vilket präglade playmakern innan han blev outtömlig resurs för Barcelona.

Hur många enskilda segrar 500-uppställningen innehåller förtäljer inte historien. Klart är att Entrerrios hjälpt Barca kvar på tronen under majoriteten av sina matcher i Liga Asobal.

Jubileumskvällen uppmärksammades i media och Palau Blaugrana där Entrerrios var 100-procentig med fem egna mål. Totalt 1 454 – 2,9 i snitt per match för 38-åringen som ger allt ytterligare en säsong med Barcelona.

Sommaren 2020 hamnar spelarskorna på hyllan, ikonen har redan klart med en smärtfri övergång till tränarstaben.

I skymundan gjorde Victor Skillhammar fem av målen för tabellelvan Benidorm. Barcelona joggar på i toppen med 15 poängs försprång.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here