Raul Entrerrios rundade 500 i Liga Asobal

Raul Entrerrios. Foto (arkiv): Fredrik Varfjell, Bildbyrån

Vissa milstolpar är mäktigare än andra. Efter 18 säsonger, i tre olika klubbar nådde Raul Entrerrios ligamatch nummer 500 under fredagen. För övriga aktörer var det en vanlig kväll på jobbet, Barcelona slog Benidorm med 43–26.

Entrerrios, så ofta tongivande i det spanska landslaget imponerar parallellt med klubbkarriären. Han fanns i Ademar Leon från och med millenieskiftet, gick till Valladolid i tre säsonger fram till 2010 vilket präglade playmakern innan han blev outtömlig resurs för Barcelona.

Hur många enskilda segrar 500-uppställningen innehåller förtäljer inte historien. Klart är att Entrerrios hjälpt Barca kvar på tronen under majoriteten av sina matcher i Liga Asobal.

Jubileumskvällen uppmärksammades i media och Palau Blaugrana där Entrerrios var 100-procentig med fem egna mål. Totalt 1 454 – 2,9 i snitt per match för 38-åringen som ger allt ytterligare en säsong med Barcelona.

Sommaren 2020 hamnar spelarskorna på hyllan, ikonen har redan klart med en smärtfri övergång till tränarstaben.

I skymundan gjorde Victor Skillhammar fem av målen för tabellelvan Benidorm. Barcelona joggar på i toppen med 15 poängs försprång.