Avslöjar: H65 Höör jagar Tova Alm

Tova Alm. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

H65 Höör ser ut att tappa Kristin Thorleifsdóttir till nästa säsong och behöver då ersättare. Enligt uppgifter till Handbollskanalen jagar klubben Skånekonkurrentens supertalang Tova Alm.

Som Handbollskanalen tidigare har rapporterat är Kristin Thorleifsdóttir på glid till danska Randers HK, där hon förväntas ersätta gravida Jamina Roberts. Det innebär att H65 Höör behöver ha in en ersättare på vänsternio och det är där Tova Alm kommer in i bilden.

Tova Alm gjorde stor succé under USM 2018 där hon blev utsedd till MVP i F18-klassen, trots att hon var ett år yngre. Dragan Brljevic lyckades locka över den dåvarande H43 Lund-spelaren till Lugi, där hon sedan dess har spelat. 

Vänsternian har haft skadeproblem det senaste året och inte fått den utveckling som hon själv eller Lugi har hoppats på – det i kombination med att Brljevic inte längre finns kvar i Lugi kan göra att hon kan vara öppen för att skriva på för H65.

Enligt Handbollskanalens källor ska H65 vara angelägna om att locka över Alm, som sitter på ett utgående kontrakt. H65 ser Alm som en på sikt riktigt stark ersättare till Thorleifsdóttir.

Utöver Alm kan IK Sävehofs skickliga niometare Amelia Lundbäck vara på gång till serieledaren i SHE. 

Handbollskanalen har sökt H65 Höörs tränare Ola Månsson som har valt att inte kommentera uppgifterna.