Rykte: Thorleifsdóttir till Randers

Kristin Thorleifsdottir. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Kristin Thorleifsdóttir har haft en fin utveckling i H65 Höör sedan hon blev förstaval på vänsternio i år. Det har gjort att utländska klubbar har fått upp ögonen – enligt uppgifter till Handbollskanalen flyttar vänsternian till Randers nästa säsong.

När Kristin Thorleifsdóttir kom till H65 Höör för några säsonger sedan gjorde hon det som supertalang efter en succéfylld tid i Skånela. De två första säsongerna hade Thorleifsdóttir tuff konkurrens på positionen då Mikaela Mässing också fanns i klubben.

Inför årets säsong lämnade Mässing för spel i tyska Thüringer och då blev Thorleifsdóttir helt ordinarie. 22-åringen har gjort det så pass bra att hon blev uttagen till VM i Japan och nu har alltså utländska klubbar fått upp ögonen för henne.

Enligt Handbollskanalens uppgifter ska Thorleifsdóttir vara på gång med en flytt till den danska ligan och närmare bestämt Randers HK.

I Randers trupp finns redan två svenska vänsternior: Jamina Roberts och Julia Eriksson. Randers har haft stora ekonomiska problem under säsongen och det ryktas om att det blir stora förändringar i truppen nästa säsong.

Lämnar landslagsstjärnan Jamina Roberts för spel i en större klubb och gör samtidigt plats för Thorleifsdóttir? Roberts sitter på ett utgående kontrakt med Randers och mycket talar därför för ett klubbyte för henne.