Sävehof vann över Rabotnik – som igår vann över Veszprem

Andreas Nilsson, Telekom Veszprém. Foto: SEHA / Nebojša Tejić

För att sätta Sävehofs Champions League-prestation i relation till handbollsvärlden så är gårdagens Eurofarm-seger ett roligt sätt, i alla fall för svenska läsare. Eurofarm Rabotnik skrällde nämligen till det igår och besegrade självaste Telekom Veszprem med 26-24 (14-8) i SEHA-Liga.

Sävehof är fortfarande obesegrat i Champions League. Och trots att laget spelar i en av de två svagare grupperna i turneringen ska inget heder tas ifrån Partille-laget som har knäppt många experter på näsan.

Sävehof inledde CL med att bortaslå finska Cocks, vilket får anses som den lättaste matchen hittills. Sen följde de gulsvarta upp segern med att besegra Eurofarm Rabotnik från Nordmakedonien innan man slog Sporting Lissabon. Och just segern mot Eurofarm framstår nu som extra stark.

I SEHA-Liga, där de bästa lagen från öst gör upp, hemmavann nämligen makedonerna mot storfavoriten Veszprem med 26-24. Och då matchade inte Veszprem ett reservlag utan bland målskyttarna syns Rasmus Lauge, Andreas Nilsson, Kentin Mahé, Dragan Gajic, Robin Tönnesen och Mate Lekai.

För hemmalaget Rabotnik var det, precis som mot Sävehof, lagets nia Lovro Jotic som var bäst i laget med sina åtta mål. Segern för Rabotnik innebär att laget tar ledningen i grupp B före Veszprem och med en match mindre spelad.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here