Carin Strömberg valdes till lagkapten via Robinson-öråd i Frankrike

181121 Carin Strömberg poserar för ett porträtt under en pressträff med det svenska damlandslaget i handboll den 21 november 2018 i Trollhättan. Foto: Sebastian Lamotte / BILDBYRÅN

Det finns olika sätt att välja sin lagkapten på, där allt som oftast tränaren helt sonika brukar utse rollen. Men inte i Viborg. Där bestämde tränaren Jacob Neestrup att spelarna själva skulle rösta på sin kapten – som igen blev Carin Strömberg, rapporterar danska Europamester.dk.

Sveriges mittnia Carin Strömberg var kapten för sitt gröna, danska Viborg redan förra säsongen. Då blev hon given bindeln av ledarstaben. I år gick det annorlunda till när Viborg skulle utse årets kapten, i Frankrike på försäsongsturnén.

– Jacob (Neestrup) förklarade att det är viktigt att spelarna har inflytande på valet av kapten. Så det var därför som vi hade en ”Robinson”-omröstning i Frankrike där vi skrev ner namnet på den vi ville ha som kapten och vice-kapten, säger Viborgs högernia Pauline Bögelund enligt Europamester.dk.

Omröstningen slutade med att Carin Strömberg fick flest röster som kapten och Kristina Jörgensen som vice-kapten. Bögelund vittnar om att stämningen var bra efteråt, trots att inte alla hade fått igenom sitt personliga val som kapten.

Carin Strömberg har gjort 8 mål och 6 assist på 5 matcher i år för sitt Viborg, som ligger på åttondeplats i tabellen. 26-åringen själv känner sig hedrad att numer inte bara vara coachernas föredragna kaptensval, utan även spelarnas.

– Det är självklart roligt att bli vald av spelarna och inte bara av tränarna. Det var annorlunda förra året så såklart blir det speciellt i år. Jag är oavsett väldigt glad över att vara kapten igen, jag gillar den rollen, säger Carin Strömberg enligt Europamester.